[Οδηγός] iCleaner: Ανάλυση και τι αποφεύγουμε

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013




Πρόκειται για ένα Tweak που πρέπει να υπάρχει σε κάθε συσκευή. Αυτό που ουσιαστικά προσφέρει, η αφαίρεση υπολειμμάτων και περιττών στοιχείων τόσο απο τις διάφορες εφαρμογές, όσο και απο τα Tweaks τα οποία εγκαθιστούμε. Παρακάτω θα δούμε ξεχωριστά τι προσφέρει η κάθε επιλογή και τι μπορούμε να αποφύγουμε.


Safari

Διαγράφει το ιστορικό, τα Cookies, αρχεία Cache διατηρώντας ωστόσο την ιδιωτικότητα.


Applications

Αφαιρεί Cache αρχεία του AppStore, Cookies και προσωρινά αρχεία. Άμμεσο εντοπισμός δημοφιλών εφαρμογών για "βαθύτερο καθάρισμα". Τέτοιες είναι οι tomic, Badoo, Dolphin, Downloads, Facebook, Facebook Messenger, Flipboard, Google, Google+, Google Maps, iCabMobile, iFile, Instagram,  Mercury, Skyfire, Snapseed, SoundCloud, Soundhound, Sparrow, Tweetbot, Twitter, Wikipedia.


Log Files

Διαγράφει τα Log Files αλλά και τα Crash Reports απο οποιαδήποτε διαδρομή.


Cache Files

Σκανάρισμα και διαγραφή αρχείων Cache όπως επίσης και βάσεις δεδομένων τα οποία δημιουργούνται ξανά απο την αρχή κατα τη διάρκεια του Respring. To συγκεκριμένο βοηθά στην απομάκρυνση των απηρχαιωμένων δεδομένων Cache.


Temporary Files

Διαγραφή προσωρινών αρχείων. Τα περισσότερα αρχεία τέτοιου είδους απομακρύνονται αυτόματα, κάποιες φορές όμως όχι. Εδώ έρχεται το iCleaner οπου και τα αφαιρεί.


Cydia

Αφαίρεση προσωρινών αρχείων όπως και αρχεία Cache. Mαζί και άχρηστα αρχεία τα οποία έχουν προστεθει απο κάποιο Repo ή απο την ανανέωση των πακέτων.


Cydia Sources (disabled by default)

Διαγράφει αρχεία των Repo. Αυτό έχει αποτέλεσμα τη μη εμφάνιση των πακέτων με τη λίστα να πρέπει να ανανεωθεί. Η παραπάνω επιλογή την ενεργοποιούμε μόνο όταν αντιμετωπίζουμε πρόβλημα με το Update των Repo που έχουμε περάσει.


Unused dependencies (disabled by default)

Αναλαμβάνει την εκτέλεση της εντολής "apt-get autoremove", που σκοπό έχει την αφαίρεση επιπρόσθετων πακέτων που δε χρειάζονται πια. Επιπλέον, αφαιρεί τα αρχεία απο πακέτα τα οποία έχουν αφαιρεθεί απο τη συσκευή απο τη διαδρομή "/var/lib/dpkg/status". Η συγκεκριμένη επιλογή καλό είναι να χρησιμοποιείται απο χρήστες που θέλουν πιο εξειδικευμένη ανάλυση. Γι αυτό και είναι απενεργοποιημένο απο την αρχή.


Filetype cleanup

Μεγάλη προσοχή εδώ. H συγκεκριμένη επιλογή βασίζεται στις επεκτάσεις των αρχείων. Στο συγκεκριμένο κομμάτι, το iCleaner θα σκανάρει για Log αρχεία αλλά και προσωρινά σε ολόκληρο το Filesystem της συσκευής.



Launch Daemons / MobileSubstrate Addons management

Τα Daemons εκκινούν με την ενεργοποίηση της συσκευής. "Τρέχουν" στο προσκήνιο και η απενεργοποίηση τους επιταχύνει τη τη συσκευή καθώς ουσιαστικά απελευθερώνουν μνήμη. Με την απενεργοποίηση τους απενεργοποιούμε λειτουγίες όπως, OTA updates, Game Center, Internet Tethering και VPN.

Αναρτημένη εικόνα

Ποια όμως μπορούν να κλείσουν με ασφάλεια..;


Developer Daemons

Aν δεν είστε Developer, το απενεργοποιείται άφοβα.


Log, dump and crash report daemon

To συγκεκριμένο έχει να κάνει με το Log In σε εφαρμογές και κρασαρίσματα εφαρμογών. Και αυτό απενεργοποιείται χωρίς κανένα πρόβλημα.


OTA update daemon

Μπορεί να απενεργοποιηθεί και αυτό χωρίς κανένα πρόβλημα.


AssistiveTouch daemon

Σε περίπτωση που δε χρησιμοποιείτε το AssistiveTouch, μπορείτε να το απενεργοποιήσετε.


AirPrint daemon

Όσοι δε χρησιμοποιείτε AirPrint, το απενεργοποιείτε και αυτό.


Custom vibrations daemon

Αν δεν έχετε δημιουργήσει κάποιο, μπορεί να απενεργοποιηθεί χωρίς κανένα πρόβλημα.


Game Center daemon

Για όσους δεν έχουν ασχοληθεί ποτε με το Game Center και ούτε πρόκειται να το κάνουν στο μέλλον. Το απενεργοποιείτε και αυτό.


PassBook daemon

To συγκεκριμένο έχει να κάνει με το PassBook App της συσκευής. Μπορεί να απενεργοποιηθεί χωρίς πρόβλημα απο τη στιγμή που δε χργσιμοποιείτε την εφαρμογή.


Αναρτημένη εικόνα


Το γνωστό Mobile Substrate. Εδώ έχουμε τη γνωστή διαδικασία απενεργοποίησης των Tweaks απο τη βάση του, η οποία γίνεται και μέσω του SBSettings αλλά και Springtomize. Προσοχή σε αυτό που απενεργοποιήσαμε, αν χρειαστεί να το αφαιρέσουμε απο το Cydia, θα πρέπει να ενεργοποιηθεί ξανά.

Αναρτημένη εικόνα


Languages / keyboards / voices removal

Μεγάλη προσοχή και εδώ. Aπο εδώ αφαιρούμε τις γλώσσες τις οποίες δε θέλουμε στη συσκευή. Το μόνο που έχετε να κάνετε, επιλογη της γλώσσας και στη συνέχεια "Remove languages". Να σημειώσουμε πως.. Τα Αγγλικά δε μπορούν να αφαιρεθούν. Είναι η γλώσσα συστήματος. Το iCleaner δε θα επιτρέψει την αφαίρεση της γλώσσας που χρησιμοποιούμε στη συσκευή. Σε περίπτωση που γίνει αυτό θα καταλήξετε σε Restore. Mε Update κάποιου Tweak, οι γλώσσες που αφαιρέθηκαν, ξαναπροστίθενται. Οπότε για τη συγκεκριμένη επιλογή να το ελέγχετε συχνά.




Αναρτημένη εικόνα

Το "Keyboards", αναφέρεται στα διαθέσιμα πληκτρολόγια που υπάρχουν απο Ρυθμίσεις - Γενικά - Πληκτρολόγια.


Retina / non-retina / iPad / 4" / iTunesArtwork images removal

Η συγκεκριμένη επιλογή καλό είναι να αποφεύγεται καθώς ο χώρος που θα απελευθερωθεί δεν είναι και τόσο μεγάλος. Με αυτό, αφαιρούνται συγκεκριμένες εικόνες οι οποίες ουσιατικά είναι άχρηστες. Π.χ. όπως συμβαίνει με αυτές του iPad οι οποίες δε χρειάζονται στα iPhone/iPod. Αυτο που προτείνεται, πρώτα η επιλογή για Test Mode όπως βγαίνει και στο παράθυρο πριν την χρησιμοποίηση του.

Τα αρχεία iTunesArtwork δεν εξυπηρετούν κανένα σκοπό στη συσκευή. Κάθε εφαρμογή έχει και απο ένα, και αυτό μπορεί να αφαιρεθεί με ασφάλεια. Ως αποτέλεσμα, ωστόσο, το iTunes δε θα εμφανίζει τα Artworks των εφαρμογών στη βιβλιοθήκη του PC μας. Πριν εκτελέσουμε λοιπόν το παραπάνω, συνδεουμε τη συσκευή και επιλέγουμε Transfer Purchases με δξί κλικ στη συσκευή. Το iCleaner, θα σκανάρει στις διαδρομές, "/Applications/" και "/var/mobile/Applications/ και όχι σε όλο το Filesystem της συσκευής. Σε περίπτωση που θέλουμε να γίνει έλεγχος σε περισσότερους φακέλους, θα πρέπει να κάνουμε Edit το αρχείο imgdirs.txt που θα βρούμε εδώ "/var/mobile/Library/iCleaner/" προσθέτοντας στο τέλος του μια νέα γραμμή αλλά και σε κάθε φάκελο /. Αυτό αφορά πιο εξειδικευμένους χρήστες οπότε μεγάλη προσοχή και εδώ.

Αναρτημένη εικόνα

Να σημειώσουμε εδώ οτι, αφαιρόντας τόσο τις εικόνες όσο και τις γλώσσες, επηρεάζει άμμεσα και τις εφαρμογές που μεταφέρονται μετά στο iTunes. Ειδικά αν έχετε στη κατοχή σας iPhone και iPad στα οποία χρησιμοποιείται τις ίδιες εφαρμογές, αφαιρόντας απο το iPhone τις εικόνες για iPad, θα επηρρεάσει και αυτές στο iPad. Όπως είπαμε, αυτό αποφεύγεται με Transfer Purchases στο iTunes.


Move Fonts folder

To παραπάνω αλά μεταφέρει το φάκελο των γραμματοσειρών. Δε κερδίζουμε επιπλέον χώρο με αυτό.




Εκτέλεση και χρησιμοποίηση του iCleaner

Αφού ανοίξουμε το Tweak και επιλέξουμε αυτά που εμείς θέλουμε, πατάμε Analyze.

Αναρτημένη εικόνα


Το Tweak θα τρέξει τη διαδικασία ανάλυσης.


Αναρτημένη εικόνα


Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία μπορούμε να δούμε το Log File που δημιουργήθηκε.


Αναρτημένη εικόνα


Στη συνέχεια επιλέγουμε το Clean και η διαδικασία ξεκινάει.


Αναρτημένη εικόνα


Στο τέλος της διαδικασίας μας ενημερωνεί για το ακριβές μέγεθος που απελευθερώθηκε και η συσκευή θα κάνε Respring.


Αναρτημένη εικόνα


Ένα απο τα πιο σημαντικά Tweaks, αρκεί να χρησιμοποιηθεί με προσοχή.. 

Πηγή :iPhoneHellas.gr

1 σχόλιο:

  1. [Οδηγός] Icleaner: Ανάλυση Και Τι Αποφεύγουμε >>>>> Download Now

    >>>>> Download Full

    [Οδηγός] Icleaner: Ανάλυση Και Τι Αποφεύγουμε >>>>> Download LINK

    >>>>> Download Now

    [Οδηγός] Icleaner: Ανάλυση Και Τι Αποφεύγουμε >>>>> Download Full

    >>>>> Download LINK

    ΑπάντησηΔιαγραφή